Испания ще изпрати ракети Пейтриът“ и танкове Леопард“ в Украйна

...
 Испания ще изпрати ракети Пейтриът“ и танкове Леопард“ в Украйна
Коментари Харесай

Първа визита на Зеленски в Испания, Мадрид изпраща „Пейтриът“ и танкове „Леопард“

 

Испания ще изпрати ракети „ Пейтриът “ и танкове „ Леопард “ в Украйна в пакет за 1,23 милиарда $, предава Ройтерс.

Снимка: Владислава Тричкова

Испания ще даде значимите противовъздушни ракети „ Пейтриът “  на Украйна и 19 използвани немски танка и други създадени в Испания оръжия, като съоръжение за битка с дронове и муниции, написа вестник El Pais.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Новият ангажимент за доставка на оръжия ще бъде разгласен по време на формалното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Мадрид.

Зеленски се срещна с крал Фелипе, както и с премиера Педро Санчес.

Снимка: Владислава Тричкова

Според публикуваните от испанската социална телевизия фрагменти Зеленски е бил посрещнат на пистата на мадридското летище от крал Фелипе Шести. Това е първата публична аудиенция на украинския президент в Испания.

Снимка: Reuters

Миналата сряда Санчес съобщи пред испанските депутати, че сред Украйна и Испания ще бъде подписано съглашение за двустранно съдействие. Украйна към този момент подписа сходни контракти с Германия, Франция, Италия и други страни.

Използвано е нов вид оръжие

Санчес разясни, че договорът ще укрепи икономическото, общественото и институционалното съдействие сред двете страни. Според " Паис " обаче съглашението ще в региона на защитата.

Зеленски трябваше да е на посещаване в Мадрид в средата на май, само че тогава той анулира визитата си поради новата съветска атака в Северна Украйна .

Според специалисти Русия и Украйна се състезават коя от двете страни ще се приготви по-бързо за атака напролет

Танковете ще са 19 на брой и ще бъдат втора употреба. Те ще бъдат " Леопард 2А4 ". Ракетите ще бъдат дузини.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР